Søvnbehandling - Insomnia

Manglende søvn kan få alle! ned med nakken - uanset hvilke ressourcer, der i øvrigt er i spil. 
 
Og der kan være mange årsager til søvnproblmer, lige fra bekymringer der forhindrer en i at falde i søvn, børn der vækker en flere gange hver nat, dårlige søvnvaner, skifteholds- eller nattearbejde, en partners snorken - eller noget helt andet. 
 
Og problemerne kan vise sig på forskellig måde:
  • det er svært at falde i søvn
  • man vågner ofte i løbet af natten - og har svært ved at falde i søvn igen
  • man vågner tidligt
Disse problemer kender vi alle til i større og mindre grad. Vi kan alle i perioder "sove dårligt" og dagen efter være uoplagte og trætte. Dette er en almindelig følge af at leve - og skal ikke behandles. 
 
Men såfremt søvnproblemerne stiger i intensitet og varighed, kan det få store konsekvenser for vores daglige overskud og humør - og i disse situationer er det derfor vigtigt, at man gør noget ved det. 
 
Professionel søvnbehandling er andet og mere end almindelige gode vaner (ingen te/kaffe efter kl. 16, mørkt rum, regelmæssige sovevaner etc.), men indeholder en lang række øvrige behandlingsmetoder. 
 
Langt de fleste søvnproblemer kan behandles - hvis der er tale om årelange vanskeligheder vil det dog tage lidt tid. 
 
NB! Søvnbehandling er IKKE omfattet af den offentlige psykologordning. Og du kan således ikke få en henvisning fra lægen alene med dette som grundlag. En evt. behandling skal derfor ske for egen regning - eller igennem en sundhedsforsikring.   
 
Nogle gange vil søvnproblemer dog udgøre en del af f.eks. en angstproblematik - og så vil du kunne få en henvisning fra egen læge. 
 
Mette Bentzen/Mimers Loft | CVR: 27059341 | Østergade 9B,, 4700 Næstved - Danmark | Tlf.: 3112 4641